A cukor a fő bűnös, nem a természetes koffein!

Sport- és energiaitalok fogyasztása az anyagcsere felpörgetésének gyors és egyszerű módja – legalábbis a gyártók szerint. Egészségügyi szakértők azonban úgy vélik, hogy a nagy dózisú cukorlöket többet árt, mint használ a szervezetnek!
A megfelelő metabolizmus kulcsa a kiegyensúlyozott vércukorszint, márpedig az ilyen üdítők hirtelen növelik, majd csökkentik. Hosszú távú fogyasztásuk káros hatással van a szív- és érrendszerre, továbbá a mentális egészségre is. A szapora szívdobogás és a szorongásos tünetek gyakoribb következmények, mint gondolnánk! Valójában nem a koffein a bűnös, hanem a rengeteg cukor!
Az energiaitalokban a cukor az egyik kártékony összetevő!
Rövidtávon a természetes koffein növeli az úgynevezett metabolikus rátát, tehát az anyagcsere hatásfokát. Ha gyorsítani akarod az anyagcseréd, nem elég a napi ajánlott minimum 1,5 literes mennyiség. Azok, akik gyorsabb zsírégetésre és formás izmok építésére vágynak, általában 20 testsúlykilogrammonként egy litert isznak – vagy még ennél is többet, ha az edzés vagy a külső hőmérséklet hatására megszomjaznak.  Bizony, ez 70 kg-os súlynál már 3,5 litert jelent.

Az Aquative koffeines víz 750 ml tiszta vizet tartalmaz, viszont nincs benne cukor és édesítőszer sem, így ezek káros hatásaitól sem kell tartani fogyasztása közben. Te kipróbáltad már?

Hozzászólások lezárva