20 kanál cukor az energiaitalokban!

A legfrissebb kutatások szerint a felnőtteknek ajánlott cukormennyiség tripláját tartalmazza az energiaitalok nagyobb része. Különösen aggasztó, hogy ennek ellenére a fiatalok és a gyerekek körében a legnépszerűbb ez a termékkategória.
Sokan tévesen gondolják, hogy az energiaitaloktól megnő a teljesítményük. A valóság ezzel szemben az, hogy a koffein frissítő hatása mellett az energiaitalokkal számos káros anyagot is a szervezetükbe juttatnak a fogyasztók. Ráadásul extrém magas mértékben! A DailyMail  felmérése szerint az energiaitalok háromnegyede elképesztően magas cukortartalommal bír, aminek egészségre gyakorolt negatív hatásai mindenki előtt ismertek.

Kimutatták, hogy – szemben a koffeines tiszta vízzel – egy 500ml-es kiszerelésű energiaital akár 20 kanál cukrot is tartalmazhat! A magas cukorbevitel növeli az elhízás és a 2-es típusú diabétesz kialakulásának kockázatát, továbbá negatív hatással van a gyermekek viselkedésére, szív- és érrendszeri panaszokat is okozhat. Talán éppen ezért, aktivisták egy csoportja régóta küzd Nagy-Britanniában, hogy 16 év alatt tiltsák be az energiaitalokat.
A koffein számos természetes forrásban megtalálható, ezek közül legismertebbek a különféle teafajták, valamint a kávé. Élénkítő hatása miatt évezredek óta fogyasztják. Probléma viszont, hogy a modernnek mondott élelmiszeripar cukrokkal, édesítőszerekkel, mesterséges színezékkel, tartósítószerekkel és végeláthatatlan “E”-vel pakolja tele ezeket a termékeket. Az Aquative természetes koffeint tartalmazó, többszörösen szűrt vizet azért fejlesztettük ki, hogy a koffein pozitív frissítő funkcióját egyesítsük a tiszta víz pozitív élettani hatásaival.

Hozzászólások lezárva